Second Opinion

När du behöver hjälp med att säkerställa att rätt beslut fattas i din organisation.

Home » Second Opinion

Optimera din rekryteringsprocess med second opinion

På Skoog Stjerna erbjuder vi Second Opinion-tjänster för att säkerställa att du gör rätt rekryteringsbeslut. Med vår expertis inom kompetensrådgivning och rekryteringsstöd minskar vi risken för kostsamma felrekryteringar som kan påverka din verksamhet negativt. Våra tjänster är utformade för ägare, styrelsemedlemmar och HR-chefer som vill ha en objektiv bedömning av kandidaters kompetenser, drivkraft och färdigheter.

Varför Använda Second Opinion?

Att använda Second Opinion ger en objektiv bedömning av en kandidats kompetenser och färdigheter matchat mot arbetsbeskrivningen och kontexten vilket minskar risken för felrekryteringar. Felrekryteringar kan vara kostsamma och påverka arbetsmiljön negativt, vilket är oönskat för både arbetsgivaren och den nya medarbetaren.

När passar second opinion?

Second Opinion är användbart vid både nyrekryteringar och när du bedömer interna kandidater för befordran eller nya roller. Det är särskilt värdefullt när du har slutkandidater och behöver hjälp att fatta det slutgiltiga beslutet, eller när en medarbetare söker en ny roll inom företaget och du vill säkerställa att personen har rätt kompetens och egenskaper.

”Skoog Stjerna är sedan lång tid en partner för oss när det gäller att rekrytera nyckelroller på både chefs- och specialistnivå inom hela företaget. De har dessutom hjälpt oss med coachning, rådgivning kring att bygga en effektiv organisation samt med assessments vid interna förflyttningar.
 
I vårt nära samarbete har det med klarhet visat sig att de är mycket engagerade, kunniga och enkla att ha att göra med. De är alltid nära till hands och kommer med egna förslag till lösningar samt har modet att på ett konstruktivt sätt utmana våra egna tankar och idéer. Vi uppskattar deras proaktivitet och det är ett rent nöje att arbeta med dem! Vi ser fram emot fortsatt samarbete för att säkerställa tillväxt och framgång för vårt företag.”

Jon Boström

Country Manager Sweden, Norstedts Juridik

Så går Second Opinion till

Behovsanalys och kravprofil: Processen börjar med en genomgång av ansvar, arbetsuppgifter och kravprofil tillsammans med den rekryterande chefen för att förstå rollen och behovet.

Testverktyg och kompetensmodell: Baserat på behovsanalysen föreslår vi lämpliga testverktyg och skapar en kompetensmodell för att mäta de viktigaste beteendena och färdigheterna för rollen.

Tidsplan och genomförande: Tillsammans sätter vi upp en tidsplan och genomför sedan djupintervjuer och tester med kandidaten. Vanligtvis genomför vi second opinion på 2-3 arbetsdagar.

Återkoppling och rapportering: Efter att kandidaten fått sin teståterkoppling, rapporterar vi resultaten till er och går igenom våra intryck och bedömning i ett gemensamt möte. Vid behov kan vi även inkludera referenser.

Rekommendation och beslut: Baserat på resultaten ger vi vår rekommendation och hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut.

Fördelar med second opinion och human due diligence

Objektiv bedömning: Få en opartisk och objektiv bedömning av kandidaternas kompetenser och förmågor matchat mot det givna uppdraget samt kontexten.

Minskad risk för felrekryteringar eller felsatsningar: Genom noggranna analyser och tester minskar vi risken för kostsamma felrekryteringar.

En kvalitativ rekryteringsprocess: Med vårt rekryteringsstöd får du högre kvalitet vid bedömning.

Kompetensrådgivning baserat på våra kunskaper: Vår långa erfarenhet av rekryteringar av chefer och kommersiella roller i många skilda branscher gör att vi vet vad som krävs av kandidater givet typ av roll och kontext.

Kontakta oss för second opinion och rekryteringsstöd

Låt Skoog Stjerna hjälpa er att göra välgrundade och framgångsrika rekryteringsbeslut.

Tack för ditt meddelande. Vi hör av oss snart!
Ett fel har uppstått. Vänligen se till att din e-post är korrekt ifylld.

Adress

Skoog | Stjerna
Kungsgatan 64, 111 22 Stockholm

Letar du efter något annat?

Bild på Ken Skoog

Rekrytering

Vi erbjuder skräddarsydda lösningar för chefsrekrytering, VD-rekrytering och C-level roller, för företag i Stockholm och hela Sverige. Vårt mål är att varje rekrytering ska bidra till er organisations framgång och hållbara utveckling.

Mary och Ken

Ledarskapsutveckling

Genom våra tjänster inom ledarskap och coaching stödjer vi styrelser, VD:ar och högre chefer i sitt uppdrag. Vi erbjuder även executive outplacement och assessments vid exempelvis förvärv.