Framgångsrik onboarding av VD eller kommersiell chef

Att lyckas eller misslyckas – det är frågan

Att rekrytera en VD eller kommersiell chef är en stor investering, och onboarding är avgörande för att säkerställa att denna investering leder till framgång. Tyvärr har vi sett många chefer som, efter att ha rekryterat en ny ledare, tillämpar en “låt gå”-mentalitet. Det är en farlig väg att gå. Du har fortfarande ansvaret för din investering och allt snack om samarbete ska nu faktiskt bli verklighet.

En bra onboarding behöver dock inte vara komplicerad. Här är några enkla tips baserade på intervjuer med kandidater och vår egen omfattande erfarenhet av att rekrytera VD och kommersiella chefer.

Valter och Ken genomför Assessment Program

4 tips för en framgångsrik onboarding

  1. Förankra den nya rollen i organisationen
    Varför har du valt att göra denna strategiska investering? Det är viktigt att hela organisationen förstår syftet med den nya rollen. Se till att alla är medvetna om hur den nya ledaren kommer att bidra till företagets övergripande mål och strategier.
  2. Snabba vinster och varje dag räknas
    Se till att den nya chefen snabbt kommer igång genom att introducera dem för nyckelspelare i organisationen. Sätt upp tydliga mål för de första 5, 30, 90 och 365 dagarna, vilket ger möjlighet till “quick wins”. Dessa tidiga framgångar stärker förtroendet och hjälper dem att etablera sig i sin roll.
  3. Mål och förväntningar – löpande förankring
    Tydligt definierade mål och förväntningar är avgörande för framgång. Kommunicera löpande och var tydlig om eventuella förändringar i målbilden. Genom att hålla dialogen öppen och transparent kan ni justera kursen efter behov.
  4. Lär känna varandra – kultivera förtroendet
    Etablera en tät dialog, särskilt i början av onboarding-processen, för att stärka ömsesidigt förtroende och bygga starka relationer. Att ha goda relationer gör det enklare att navigera genom utmaningar när de uppstår.

Genom att fokusera på dessa fyra områden kan du maximera chansen att din investering i en ny VD eller kommersiell chef leder till framgång. Onboarding handlar om mer än bara att få dem på plats – det handlar om att säkerställa att de har de verktyg och det stöd de behöver för att lyckas.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa er med rekrytering och onboarding?
Kontakta oss så tar vi ett snack!