Chief Information Officer till Wise Group

Har du erfarenhet av att leda och utveckla en affärsorienterad IT-funktion?

Chief Information Officer (CIO) är en ny roll hos Wise Group som du får vara med att skapa. Vår tidigare IT-chefsroll omvandlas nu till att även omfatta affärsnära IT-utvecklingsfrågor. CIO blir därmed en nyckelroll och omfattar ett helhetsansvar för gruppens IT-plan och digitaliseringsstrategi.

Du ansvarar för en verksamhet som är IT-funktion för hela företagsgruppen. Vi är cirka 400 anställda medarbetare och lika många uthyrda resurskonsulter och underkonsulter som fördelas i koncernens sex dotterbolag i Sverige och Finland samt gruppens interna shared service. Du rapporterar till koncernchefen och arbetar i koncernledningen där du ansvarar för IT-delen av Wise Groups affärsstrategi och samarbetar nära VD i de olika specialistbolagen liksom ansvariga stabschefer såsom CFO. Du är även medlem i den operativa ledningsgruppen på staben.

Ditt uppdrag

Ditt primära uppdrag är tvådelat – dels att säkerställa en fungerande, skalbar och effektiv IT-infrastruktur och service till specialistkonsultbolag med hög anställningstakt. Dels att ansvara för den strategiska utvecklingen av IT/digitalisering för att framtidssäkra ett kundinriktat, konkurrenskraftigt tjänsteerbjudande och användarvänligt arbetssätt.

Att få ihop de här två benen kommer att kräva en förflyttning över en given tidsperiod. I rollen gör du det genom dialog och samarbete baserat på starka relationer med ditt team på sex personer och med andra nyckelpersoner i affären. Att söka förstå behovsbilden och ha förmåga att förutse möjligheter till förbättringar och innovation är viktiga egenskaper. Liksom att prioritera vad som ger bäst effekt. Trycket på den interna IT-avdelningen kommer inte att vänta eller minska. ”On-och offboarding” av konsulter är konstant – tillväxttakten är god. Detta kräver en robust grund vilket förutsätter god ordning och struktur så att IT-supportverksamheten håller högsta nivå. Du ansvarar också för att se till att nuvarande förvaltningsmodell utvecklas och omfattar samtliga verksamhetskritiska system.

Vem är du? 
Du är en trygg, uthållig och förtroendeingivande ledare med god erfarenhet av att driva affärsrelaterat förändrings- och utvecklingsarbete. Som person är du hands-on med god struktur. Du har förmåga att kommunicera tydligt, pedagogiskt och med pondus mot intressenter på olika nivåer.

Din bakgrund 

  • Cirka 10 års erfarenhet av att ha helhetsansvaret för att ha lett och drivit IT-funktioner, på strategisk, taktisk och operativ nivå
  • Erfarenhet av B2B-verksamhet, gärna i tillväxtmiljö. Erfarenhet från börsnoterad miljö är ett plus.
  • Erfarenhet av personalintensiv verksamhet
  • Erfarenhet av att bygga förvaltningsbara strukturer och processer som är hållbara över tid
  • Relevant akademisk examen inom IT, systemteknik, eller motsvarande
  • Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Wise Group med Skoog Stjerna. Du ansöker via Ansök nu-funktionen nedan. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om vad som lockar dig, samt varför du är rätt för tjänsten. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ken Skoog på tel 070-444 38 80, eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.

Om Wise Group
Wise Group är ett av Sveriges ledande bolag inom HR och ledarskap med en stark övertygelse om att framgångsrika företag byggs av passionerade människor. Kraften finns i att rätt person matchas med rätt möjlighet och att medarbetarna får goda möjligheter till utveckling. Det får människor att må bra och prestera bättre. I Wise Groups specialistbolag erbjuds rekryteringsstöd, konsultuthyrning, HR konsulttjänster.

Genom att bidra till uppdragsgivarnas framgång är Wise Group med och skapar ett mänskligare och modigare arbetsliv samt en mer hållbar framtid. För mer information se www.wisegroup.se