Förbundschef

Är du en erfaren ledare inom ideella organisationer? Vill du utveckla friidrotten, föreningslivet och leda världens största halvmaraton, Göteborgsvarvet?

Göteborg Friidrott vill långsiktigt och kontinuerligt skapa yttre förutsättningar till utveckling för varje individ oavsett bakgrund och livssituation. Vi vill möjliggöra friidrott hela livet. För oss och våra medlemsföreningar innebär det att individen är i fokus och är den som utgör kärnan i varje förening. Som förbund verkar vi inom Göteborgs distrikt och samverkar nationellt inom friidrotten för att skapa en glädjefylld friidrott som fortsätter utvecklas och frodas.

Förbundets uppdrag är att stötta de 53 medlemsföreningar som finns inom distriktet. Göteborgs Friidrottsförbund arbetar särskilt med utbildning, arrangemang, föreningsutveckling men även med att underhålla Friidrottens Hus, vilket är en anläggning som ägs och drivs av förbundet. På så sätt skapas förutsättningar för föreningarna så att de i sin tur kan utveckla sin egen förening. Göteborgs Friidrottsförbund arrangerar årligen flera stora evenemang, där ibland Göteborgsvarvet – idag världens största halvmaraton!

I din roll som Förbundschef är du ytterst ansvarig för Göteborgs Friidrottsförbunds hela verksamhet. Förbundskansliet utgörs idag av 17 heltidsanställda medarbetare som jobbar med utveckling och förvaltning av evenemang, anläggningar och friidrotten. Förbundet organiseras under Svensk Friidrott och Riksidrottsförbundet, där du som Förbundschef samverkar med dessa nationella organ och verkställer den egna förbundsstyrelsens beslut och planer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Leda förbundets verksamhet, strategiskt och operativt
 • Leda och säkerställa väl genomförda arrangemang; världens största halvmaraton Göteborgsvarvet, Folksam Grand Prix samt andra lokala, nationella och internationella friidrottsarrangemang från ungdom till elit 
 • Samverka med förbundets 53 medlemsföreningar i distriktet för att stötta föreningarnas arbete och bidra till friidrottens utveckling i distriktet.
 • Samverka nationellt med Svensk Friidrott och RF-SISU, Göteborgs stad, övriga Specialidrottsdistrikt och internationella friidrottsaktörer
 • Samverka med och rapportera till förbundets styrelse
 • Budgetplanering och ansvar, ekonomisk planering, uppföljning och rapportering

I rollen som Förbundschef rapporterar du till förbundsstyrelsen och samverkar nära med förbundsordföranden. Tjänsten är placerad på Friidrottens Hus i Göteborg.

Vem är du? 
Du är en lyhörd, kommunikativ och inkluderande ledare som skapar engagemang och långsiktiga relationer såväl internt som externt. Du förstår ideell verksamhet och värdet av att idrottsrörelsen bedrivs i föreningsform. Som person är du handlingskraftig med förmåga att skapa framdrift i komplexa uppdrag.

Din bakgrund 

 • Erfarenhet av att vara ytterst ansvarig för verksamhet såsom klubbdirektör, VD eller motsvarande
 • Erfarenhet av ideella organisationer, företrädesvis friidrottsföreningar
 • Minst fem års erfarenhet av ledarskap
 • Goda verbala och skriftliga kunskaper i svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

 • Varit eller är verksam inom friidrottsrörelsen
 • Erfarenhet av att arrangera större event
 • Ett etablerat kontaktnätverk i Göteborgs kommun

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en möjlighet att leda och bidra till friidrottens utveckling både lokalt och nationellt, i en roll som stärker friidrotten, förbundet och medlemsföreningarna. För att uppnå bredd, spets, och glädje arbetar vi tillsammans med Svenska Friidrottsförbundet, RF-SISU och våra föreningar mot en helhjärtad och attraktiv idrottsmiljö.
Vi tror att du vill söka dig till Göteborgs Friidrottsförbund för att vara med och bidra till och utveckla friidrotten som idrottsrörelse!

Hur du ansöker
I denna rekrytering samarbetar Göteborgs Friidrottsförbund med rekryteringsföretaget Skoog Stjerna. Du ansöker via Ansök nu-funktionen nedan. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför du är rätt för tjänsten, helst så snart som möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mary Bjelkemyr på tel 0707-33 28 19.

Bredd, spets och glädje säger vi på Göteborgs Friidrottsförbund! Vi vill arbeta för att möjliggöra friidrott hela livet. En glädjefylld friidrottsutveckling skapas i en kultur där varje medlem ges utrymme att vara den man är och där det finns en dynamik mellan barn, ungdom, och senior. Inom Göteborgs Friidrottsförbund är hälsa, trygghet, och utbildning prioritet oavsett förutsättning och ambitionsnivå. Utveckling, förändring och förståelsen för en hållbar idrottsmiljö skapas genom dialog mellan förening och förbund, aktiv och ledare likväl mellan aktiv och aktiv. Tillsammans skapar vi samhörighet, på arenan och utanför. För alla, hela livet. Läs mer om vår verksamhet på www.goteborgfriidrott.se