VD

Är du en erfaren ledare inom byggbranschen som älskar att ta verksamheten till nästa nivå?

Som VD för Plåtslagaren G.H. Johansson AB tar du vid efter grundaren och tidigare ägaren som tar ett steg tillbaka. Med fullt P&L- och personalansvar kommer du in i ett välskött och lönsamt bolag där din uppgift är att professionalisera och utveckla företaget till nästa nivå genom att se över hela verksamheten, utveckla arbetssätt, skapa strukturer, arbeta med projektstyrning, effektivitet med mera. Bolaget omsätter cirka 100 MSEK och teamet består av 45 medarbetare, varav 8 arbetar på kontoret och merparten arbetar ute i fält. Bland kunderna finns stora och medelstora bygg- och fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar, försäkringsbolag samt kulturfastigheter i Storstockholm.

Som VD för Plåtslagaren G.H. Johansson AB rapporterar du till Divisionschef på ägarbolaget Vestum AB. Du leder bolaget och driver dess vidareutveckling samtidigt som du har ett bra stöd och bollplank i Vestum.

För att lyckas i rollen är du en affärsorienterad, handlingskraftig och strukturerad ledare inom byggbranschen som går i gång på att identifiera såväl risker som möjligheter, sätta strategin och att sen agera för att utveckla verksamheten och ta denna till nästa nivå. För att trivas och passa in i bolaget bör du vara en erfaren och trygg ledare med förmåga att motivera och inspirera dina medarbetare att vilja vara med på och aktivt bidra till bolagets utvecklingsresa.

Vi erbjuder

Här får du ta det fulla ansvaret för att professionalisera och vidareutveckla ett välskött, anrikt och lönsamt företag som ingår i en börsnoterad koncern. Potentialen är stor, du tar ut riktningen och styr mot nya mål, och har bästa förutsättningar för att kunna göra en verklig skillnad.

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet från byggbranschen; förstår affärslogiken i entreprenadaffären, sannolikt har du ett eget nätverk bland byggare och inköpare
 • Erfarenhet av att driva projektbaserad byggverksamhet
 • Erfarenhet av entreprenadjuridik; avtal och anbud samt är trygg i dialogen med kunderna
 • Erfarenhet av P&L-ansvar 
 • Sannolikt cirka 10 års erfarenhet av ledarskap för minst 20 medarbetare, med förståelse för dynamiken i en verksamhet med tjänstemän och kollektivanställda
 • Meriterande med erfarenhet av att arbeta med projekthanteringssystem, systematiska uppföljningar, samt från verksamhet med verkstadsproduktion och lager
 • Akademisk examen är önskvärt

Dina egenskaper

 • Analytisk och nyfiken
 • Driven och engagerad
 • People person med förmåga att motivera och inspirera
 • Kommunicerar rakt och tydligt
 • Strukturerad

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Skoog Stjerna. Du är varmt välkommen in med din ansökan till oss bestående av din CV där dina erfarenheter som är relevanta för den här rollen framkommer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Linhart på tel 0733 700 733 eller e-post cecilia@skoogstjerna.se.

Du ansöker genom “Ansök nu”-funktionen nedan.

Om företaget

Plåtslagaren G.H. Johansson AB utför byggnadsplåtslageri mot kunder inom bygg och fastigheter. I erbjudandet ingår kopparbeten, bandtäckningar, tätskikt, taksäkerhetsarbeten, takmålningar, snöskottningar samt diverse servicearbeten. Plåtslagaren grundades 1982 och är verksamma i hela Storstockholmsområdet; från Södertälje i söder till Norrtälje-trakten/Roslagen i norr och hela Storstockholm däremellan. Omsättningen uppgick till cirka 100 MSEK förra året och verksamheten består av 45 medarbetare.

I juli 2021 förvärvades Plåtslagaren G.H. Johansson AB av Vestum AB.