Group Business Controller

Vill du ansvara för och vidareutveckla den operationella rapporteringen på koncernnivå för ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag?

Om verksamheten
Aleris är ett av Skandinaviens ledande privata vårdföretag. Verksamheten omfattar sjukvård och diagnostik i Sverige, Norge och Danmark.
Verksamheten bedrivs i långtgående decentraliserad organisatorisk form med lokala ekonomifunktioner i de olika divisionerna.

Group Finance, ekonomifunktionen på koncernnivå, utgörs av ett team om fem personer inklusive CFO som ansvarar för koncernfrågor såsom koncernredovisning och rapportering legalt och operativt. Då en av medarbetarna i teamet går vidare till nya utmaningar söker vi nu en erfaren Group Business Controller.

Om tjänsten
Dina arbetsuppgifter är framför allt; 

  • Kostnadsanalys och operationell rapportering av koncernen till styrelse och ägare
  • Uppföljning och analys av koncernens divisioner och deras controllers
  • Finansiell analys och kvalitetssäkring av koncernens månads-, kvartals- och helårsresultat
  • Koordinera och leda budget- och prognosprocesserna för koncernen, i nära samarbete med divisionernas ekonomiansvariga och deras controllers
  • Genomföra utvecklings- och förändringsprojekt
  • Sätta och vidareutveckla processer
  • Ta fram och implementera relevanta nyckeltal/KPIer

Du ingår i Group Finance, rapporterar till CFO och tjänsten är placerad vid Aleris koncernhuvudkontor vid Sabbatsbergs Sjukhus i centrala Stockholm.

Vem är du? 
Vi söker dig som har cirka 10 års erfarenhet av att arbeta med business control i tjänsterelaterad verksamhet i större organisationer. Du har erfarenhet av att verka i sammanhang med stark lokal styrning och erfarenhet av och förståelse för hur man från koncernnivå kommunicerar och interagerar med lokala controllers för att nå hela vägen ut och få genomslag i en operativ verksamhet. Du har erfarenhet av att aktivt driva och medverka i förändringsarbete, att implementera och få saker och ting gjorda. Som person är du självgående och ansvarstagande, analytiskt lagd, kommunikativt smidig, strukturerad och organiserad och har en god förmåga att hålla i till genomförande. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift och i botten har du en civilekonomexamen eller motsvarande.

Vi erbjuder dig
Du erbjuds en möjlighet att komma in och bidra till att lyfta rapporteringen och resultatuppföljningen på koncernnivå i ett ledande, internationellt sammanhang som ger människor möjlighet till ett bättre och friskare liv och bidrar till ökad samhällsnytta genom innovativa lösningar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Aleris med Skoog Stjerna. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför just du är rätt för tjänsten. Du ansöker genom “Ansök nu” knappen nedan. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.