Försäljningschef Stockholm till Dahl Sverige

Är du redo att ta ledningen i en dynamisk och expansiv säljorganisation hos en av Sveriges ledande handelsbolag inom vs? Vi på Dahl Sverige AB söker en engagerad och visionär försäljningschef som vill driva förändring och utveckling i vår största region, Stockholm. Om du brinner för att leda genom flera kanaler och skapa framgångsrika resultat, då är detta möjligheten för dig!

Dahl:s mål är att vara den ledande värdeskaparen i branschen genom att erbjuda innovativa och hållbara lösningar som förbättrar människors livskvalitet. Dahls mission är att leverera högkvalitativa produkter och tjänster som bidrar till hållbara bygglösningar och förbättrar effektiviteten och produktiviteten för vs-installatörer. Dahls strategi inkluderar kontinuerlig utveckling av produktutbudet, investeringar i digitala lösningar, optimering av logistikkedjan och att erbjuda kunderna bästa möjliga service. Företaget fokuserar också på hållbarhet och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan.

Uppdraget

Som försäljningschef för Stockholm har du fullt ansvar för Dahl affär vs i regionen. Du leder genom sex direktrapporterande chefer för Dahls proffsbutiker, innesälj och utesälj. Dahl är ledande inom vs-installation och strävar ständigt efter utveckling. Vi söker därför dig som brinner för att driva förändring och förbättring.

  • Ansvar för att specificera, följa upp och uppnå budget och affärsmål för sitt försäljningsområde
  • Ansvar för att rekrytera fördomsfritt och främja mångfald i enlighet med Dahls vision om diversifiering
  • Efterleva samt kommunicera företagets policys och riktlinjer
  • Utveckla och implementera försäljningsstrategier
  • Leda och coacha chefer och främja teamwork och positiv samverkan
  • Analysera försäljningsdata och marknadstrender
  • Driva förändringsarbete för professionalisering och digitalisering av försäljningsprocesser

Du rapporterar till Divisionschef för vs och rollen utgår ifrån det nybyggda moderna huvudkontoret i Bromma med geografisk arbetsplats Stockholm.

Din bakgrund

Du har flera års erfarenhet av att leda chefer inom försäljning B2B inom ett för rollen relevant branschområde vilket inkluderar byggmaterial, bygg, installation eller närliggande. Vidare så har du arbetat ”omnichannel” där digitala försäljningskanaler varit en självklar del. 

Vem är du?

Du är en erfaren ledare med ett strategiskt förhållningssätt och förmåga att driva förändring. Du behöver kunna analysera och förstå både kunder, affär och organisation men också ha tydlighet och mod i ditt ledarskap. I dina tidigare roller har du framgångsrikt skapat utmärkta förutsättningar för organisationer, grupper och individer.

Vi erbjuder

En ledande roll där du får stora möjligheter att göra skillnad för både medarbetare, företag och kunder. Dahl är ledare i sin bransch och har en mycket stark position på marknaden. Hos Dahl och koncernen Saint Gobain Distribution Sweden får du möjlighet att växa och utvecklas. 

Ansökan 

I denna rekrytering samarbetar Dahl med Skoog Stjerna. Du är varmt välkommen in med din ansökan till oss bestående av din CV där dina erfarenheter som är relevanta för den här rollen framkommer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Ken Skoog på tel. 070-444 38 80.

Om Dahl

Dahl är ett handelsbolag som arbetar med inköp, försäljning och logistik. Vi tillgodoser marknadens behov av produkter inom VVS, Mark & VA, Industri, Fastighet och Kyla. Vi ingår i Saint-Gobain Distribution Sweden AB som ägs av den franska industrikoncernen Saint-Gobain. Saint-Gobain Distribution Sweden AB omfattar förutom Dahl bolagen Bevego, Optimera, Kakelspecialisten och Konradssons Kakel. Tillsammans har vi Sveriges bredaste sortiment av produkter och tjänster inom området bygg och installation. Vi har över 150 000 proffskunder, omsätter drygt 19 miljarder, har över 180 etableringar och är nästan 3 000 medarbetare. Vi är specialister i samverkan – det gör oss unika på svensk marknad. Vi strävar alltid efter att göra allt lite bättre. 

https://saint-gobaindistribution.se/ , https://www.dahl.se/