Chef marknad och digital utveckling till Vy Buss

Vill du leda arbetet med att säkerställa en positiv kundupplevelse och gästservice i världsklass hos marknadsledaren inom kommersiell trafik, med varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna?

Uppdraget

Som chef för marknad och digital utveckling på Vy Buss har du det övergripande ansvaret för marknadsföring och digital affärsutveckling, som syftar till att öka företagets försäljning och effektiviseringar inom driften. Vy Buss har en hög ambition gällande bemötande och omtänksamhet, och strävar alltid efter att göra resan enkel och smidig för våra gäster. Vy Buss särskiljer sig från andra transportbolag genom att alltid ge det lilla extra och verkligen se varje gäst.

Din funktion ansvarar för den kommersiella avdelningens satsningar för att försvara och öka marknadsandelar och att ge en kundupplevelse i världsklass. Genom att säkerställa och utveckla bolagets digitala kanaler och system underlättar du dessutom för bussförarnas vardag och bidrar positivt till kärnverksamheten. Du leder verksamheten som utgörs av åtta medarbetare och i arbetsuppgifterna ingår att:

  • Ansvara för att skapa marknadsplan inklusive aktiviteter som svarar mot affärsmålen
  • Ansvara för och utveckla strategier för varumärkena Vy bus4you och Vy flygbussarna för ett enhetligt uttryck i alla kanaler och sociala medier, samt skapa ökad varumärkeskännedom och marknadsandelar
  • Arbeta för att öka konverteringsgraden och öka trafiken till hemsidorna samt öka den digitala försäljningen enligt uppsatta KPIer
  • Ansvara för framtagande av en roadmap för digital utveckling för den kommersiella avdelningen, på lång respektive kort sikt
  • Ansvara för utveckling av den kommersiella avdelningens digitaliserade affär
  • Ansvara för utveckling av handdatorer och annan IT-relaterad utrustning i bolagets bussar samt biljettautomater
  • Driva vidareutveckling av affärs- och verksamhetsstöd
  • Stötta affären med digitala förbättringsförslag i syfte att öka försäljningen eller öka kostnadseffektiviteten

Du rapporterar till direktör kommersiell trafik, ingår i ledningsgruppen för kommersiell trafik och är placerad i Stockholm.

Din bakgrund

Du har mångårig erfarenhet av att leda och ansvara för företagets marknadsföring, samt erfarenhet av e-handel, webb och betallösningar. Vidare har du flera års erfarenhet av operativt marknadsföringsarbete med produktion av konverteringsdrivande innehåll, sociala medier, sökordsoptimering, digitala kampanjer och liknande. Du har erfarenhet av och förståelse för målgruppsoptimering, budskap och känsla för att skapa effektiv kommunikation. Du har kunskap om kravställning, interaktionsdesign, lösningsutveckling och integration inom digital utveckling. Du har god vana av budgeteringsarbete och uppföljning, samt erfarenhet av ledningsgruppsarbete. Du har en relevant akademisk examen och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Vem är du?

Som person är du självgående med hög strategisk höjd, samt förmåga att analysera och se helheten. Du är affärsfokuserad, kund- och resultatorienterad. Vidare är du engagerande och har en utvecklad förmåga att skapa goda samarbeten. Du är strukturerad och har hög arbetskapacitet, samt är initiativrik, kreativ och lösningsfokuserad. Sist men inte minst har du en god förmåga att möta människor.

Vi erbjuder

Du erbjuds en nyinrättad roll med möjlighet att sätta stort avtryck. Rollen innebär ett förändringsarbete där ansvaret är att driva och utveckla affären, samt goda möjligheter att utvecklas med rollen. Du blir en del av ett stabilt bolag inom hållbara resor, där du bidrar till omställningen i transportsektorn. Du får arbeta med starka varumärken på ett bolag med positiv kultur, hög mångfald och där alla medarbetare är viktiga.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Vy Buss med Skoog Stjerna. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför du söker och vad som gör dig till rätt person för tjänsten, via Ansök nu-funktionen längst ned på annonsen. Urval sker andra delen av augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mary Bjelkemyr på 0707-33 28 19 eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.

Om Vy Buss

Vy Buss är Nordens näst största bussbolag med verksamhet i Norge och Sverige. Bolaget omsätter omkring 6 miljarder per år och har cirka 7 400 medarbetare och cirka 3 300 bussar. Vy Buss är ett helägt dotterbolag till Vy Group AS som är Norges motsvarighet till SJ och historien sträcker sig tillbaka till 1925.

Vy Buss är uppdelat i två affärsområden, ett för upphandlad trafik och ett för kommersiell trafik vilket är området som denna tjänst kommer att fokusera på. Det kommersiella affärsområdet består av våra varumärken Vy bus4you och Vy flygbussarna och bedriver expressbusstrafik till bland annat Oslo, Köpenhamn, Göteborg och Stockholm samt till de sju största flygplatserna i Sverige.

På Vy flygbussarna och Vy bus4you är ett gott värdskap av största vikt. Ambitionen är att erbjuda en service i världsklass i alla möten, både med gäster, samarbetspartners och kollegor såväl i fysiska möten som i digitala kanaler. En väl fungerande digital plattform är avgörande för både en hög kundnöjdhet och det ekonomiska utfallet.