Verksamhetsområdeschef Idrottsutveckling


Vill du ansvara för RF/SISU:s kärnverksamhet och leda arbetet med idrottsutvecklingsfrågor, inklusive barn- & ungdomsidrott, paraidrott, idrott för äldre, samt elitidrott? 

I rollen som Verksamhetsområdeschef (VO-chef) Idrottsutveckling hos Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna har du det övergripande ansvaret för RF/SISU:s strategiska arbete inom idrottsutveckling. Verksamhetsområdet består av de två avdelningarna SF-stöd och Elitidrott och du ansvarar via avdelningscheferna för personal, verksamhet, ekonomi, resultat och kompetensförsörjning.

Avdelningen SF-stöd stöttar specialidrottsförbunden med verksamhetsutveckling, vilket innefattar ett brett spektrum av områden såsom strategiska verksamhetsfrågor, ledningsfrågor och organisatoriska frågor. SF-stöd ansvarar även för att driva särskilda satsningar, vilket är stora, komplexa projekt med öronmärkt finansiering, såsom Idrott +65, Utsatta områden, respektive Trygg idrott. Avdelningen Elitidrott stöttar specialidrottsförbunden i att bedriva elitidrott och är den delen av RF/SISU:s centrala kansli som arbetar närmast själva idrottsutövarna.

Som VO-chef rapporterar du till Generalsekreteraren för RF/SISU, samt är medlem i RF/SISU:s ledningsgrupp. Tjänsten är placerad vid RF/SISU:s kansli i Idrottens Hus vid Skanstull på Södermalm i Stockholm.

Vem är du? 
Du är en strategisk, förtroendeingivande och strukturerad ledare med god förmåga att bryta ned och tydliggöra ett komplext och mångfacetterat uppdrag. Som person är du kommunikativt stark, tydlig, samt lyhörd och pedagogisk. Du är beslutskraftig och modig, självgående och drivande, prestigelös, engagerande, involverande och samverkande.

Din bakgrund 

  • Gedigen erfarenhet av att arbeta på strategisk nivå med resultat-, budget- och personalansvar
  • Omfattande erfarenhet av och en djupare förståelse för idrottsrörelsen; hur den är uppbyggd och organiserad, samt hur den kan se ut i termer av politik, beslutsordningar, maktstrukturer
  • Erfarenhet av att arbeta med strategiska idrottsutvecklingsfrågor på nationell och internationell nivå
  • Erfarenhet av utvecklingsarbete med inslag av effektivisering och digitalisering
  • Flerårig erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • Relevant akademisk examen, eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift


Vi erbjuder dig
Du erbjuds en unik möjlighet att ta dig an ett väldigt roligt uppdrag där du får arbeta med idrottsutveckling ur många olika perspektiv och vinklar, i den absoluta kärnan av RF/SISU:s verksamhet. RF/SISU är en demokratiskt styrd organisation, som präglas av en god arbetsmiljö med engagerade och lösningsorienterade medarbetare och som förutom att arbeta med stimulerande frågor är med och bidrar till ett hälsosamt Sverige och är därigenom en samhällsaktör som påverkar hela samhället.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna med Skoog Stjerna.
Du ansöker via Ansök nu-funktionen nedan. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om vad som lockar dig, samt varför du är rätt för tjänsten, helst så snart som möjligt då urvalsprocessen sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04, eller Mary Bjelkemyr på tel 0707-33 28 19.

Riksidrottsförbundet (RF) är idrottsrörelsens samlande organisation med uppgift att stödja, företräda, leda och samordna idrottsrörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt. SISU Idrottsutbildarna är idrottens studie- och utbildningsorganisation som ska utbilda och utveckla idrotten. Vi utgör ett gemensamt kansli och stödjer varandra i det dagliga arbetet med idrottens utveckling tillsammans med 71 specialidrottsförbund och dess 19 000 föreningar.

Idrottsrörelsen är inne i en dynamisk förändringsprocess. Vi bedriver idrott i förening för att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet. Varje dag tar vi ännu ett steg på resan mot en mer nyfiken och välkomnande idrottsrörelse. Häng med på resan mot framtidens idrottsrörelse. Läs gärna om vårt strategiarbete på www.strategi2025.se.