VD till bolag inom Fasadgruppen

Är du en driven affärsledare som vill bidra till både tillväxt och hållbarhet i ett respekterat företag? Som ny VD på detta bolag inom Fasadgruppen har du troligen:

  • Erfarenhet inom byggsektorn som Arbetschef, projektchef eller projektledare och har arbetat med totalentreprenader.
  • Gedigen kunskap om affärsmannaskap och ekonomi samt förstår vad som driver resultat.
  • Projekterfarenhet inom byggbranschen inklusive överlämning och uppföljning när projektet är färdigt.
  • God kunskap inom entreprenadjuridik.
  • God erfarenhet som tydlig ledare som kan skapa engagemang och ställa krav samt har god förståelse för arbetsmiljöfrågor.

Som person är du sannolikt en entreprenör som ser möjligheter, har ett starkt kommersiellt driv och är mycket kundorienterad. Du trivs med att vara ute hos kunderna och har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer. Dessutom är du engagerad i dina medarbetares framgång och välmående.

I rollen som VD på detta bolag inom Fasadgruppen, har du fullt ansvar för att driva företagets tillväxt och utveckling. Företaget har en omsättning på cirka 120 MSEK och har 24 medarbetare, 8 tjänstemän och 16 hantverkare, samt underentreprenörer. Dina ansvarsområden inkluderar:

  • Att leda och driva företagets försäljningsarbete, inklusive att bearbeta nya och potentiella kunder och förhandla med dem.
  • Att leda och utveckla företaget och dess medarbetare mot strategiska och finansiella mål.
  • Att ha budget- och resultatansvar för verksamheten.
  • Att ha personalansvar för medarbetarna och coacha dem i deras arbete.
  • Att säkerställa högsta säkerhets- och arbetsmiljöstyrning.

Tjänsten är placerad i södra Stockholm. Du rapporterar till Affärsområdeschef NordÖst, samt till styrelsen som utgörs av VD för Fasadgruppen, vice VD Fasadgruppen och AO-chef NordÖst.

Vi erbjuder
Du erbjuds en unik möjlighet att i rollen som VD axla det fulla ansvaret att driva och utveckla företaget enligt en tydlig tillväxtagenda. En spännande roll och utmaning i ett sammanhang som förutom fullt eget mandat även erbjuder tryggheten av att ingå i en marknadsledande koncern som befinner sig i en expansiv fas.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Fasadgruppen med Skoog Stjerna. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför just du är rätt för tjänsten. Du ansöker genom “Ansök nu”-funktionen nedan. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ken Skoog på tel 070-444 38 80, eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.

Om Fasadgruppen’

Fasadgruppen Group AB är Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal. Vi erbjuder energieffektiva och hållbara tjänster, såsom fasader, fönster, balkonger och tak, till den nordiska marknaden. Verksamheten bygger på lokala entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens.

Vi utför gedigna hantverkstjänster som vårdar och skapar fastigheter med ett hållbart yttre skal. Vår vision är att en framtid med vackra, hållbara fastigheter och goda livsmiljöer för människor.

Våra huvudsakliga kunder är fastighetsägare, byggbolag, fastighetsförvaltare, konsulter, bostadsrättsföreningar, stat, kommun och landsting.

Fasadgruppen är ett förvärvsintensivt företag och marknadsledande i branschen. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor och har drygt 2000 anställda. I koncernen ingår bolag från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fasadgruppen är börsnoterat på Nasdaq Stockholm. För mer information se www.fasadgruppen.se