VD Sterner Stenhus Fasad


Är du en närvarande ledare som vill driva tillväxt i ett välrenommerat företag och samtidigt bidra till ett hållbart samhälle?

Som ny VD på Sterner Stenhus Fasad har du troligen:

 • Erfarenhet från roller som Arbetschef, Projektchef eller liknande i ett större/mellanstort byggbolag
 • Gediget affärsmannaskap, god ekonomisk kunskap och förståelse för vad som driver resultat
 • Projekterfarenhet från byggbranschen inklusive överlämning och uppföljning när projektet är färdigt
 • God kunskap inom entreprenadjuridik
 • Erfarenhet av budget- och resultatansvar
 • God erfarenhet som tydlig ledare och vet vad du vill, förmår ställa krav såväl som att skapa engagemang
 • God förståelse för arbetsmiljöfrågor och att säkerställa efterlevnad

Som person är du troligen:

 • Möjlighetsseende entreprenör med tydligt kommersiellt driv
 • Ytterst kundfokuserad och vill vara ute hos kunderna, och har förmåga att skapa, utveckla och bibehålla goda kundrelationer
 • Engagerad i medarbetarnas framgång och välmående

Som VD för Sterner Stenhus Fasad, som ingår i fasadkoncernen Fasadgruppen, har du fullt ansvar och mandat att driva företagets tillväxt och utveckling. Verksamheten omsätter idag cirka 130 MSEK och personalstyrkan består av 24 medarbetare, 8 tjänstemän och 16 hantverkare, samt underentreprenörer utöver dessa. Rollen innebär:

 • Helhetsansvar för verksamheten, du leder och utvecklar företaget och medarbetarna mot att nå uppsatta strategiska och finansiella mål
 • Budget- och resultatansvar för verksamheten
 • Personalansvar för medarbetare, du leder, följer upp, coachar och entusiasmerar dessa i deras dagliga arbete
 • Att aktivt och operativt leda och driva företagets försäljningsarbete, bearbeta och vidareutveckla relationer med nya och potentiella kunder, inklusive offertarbete och förhandlingar med kunder
 • Att säkerställa att säkerhet och arbetsmiljö ligger högst upp på den dagliga agendan

Tjänsten är placerad i Kungens Kurva i södra Stockholm. Du rapporterar till Affärsområdeschef NordÖst, samt till styrelsen för Sterner Stenhus Fasad AB som utgörs av VD för Fasadgruppen, vice VD Fasadgruppen och AO-chef NordÖst.

Vi erbjuder
Du erbjuds en unik möjlighet att i rollen som VD axla det fulla ansvaret att driva och utveckla företaget enligt en tydlig tillväxtagenda. En spännande roll och utmaning i ett sammanhang som förutom fullt eget mandat även erbjuder tryggheten av att ingå i en marknadsledande koncern som befinner sig i en expansiv fas.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Fasadgruppen med Skoog Stjerna. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför just du är rätt för tjänsten. Du ansöker genom “Ansök nu”-funktionen nedan. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ken Skoog på tel 070-444 38 80, eller Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04.

Om Fasadgruppen
Fasadgruppen Group AB är Nordens största helhetsleverantör för fastighetens yttre skal. Vi erbjuder energieffektiva och hållbara tjänster, såsom fasader, fönster, balkonger och tak, till den nordiska marknaden. Verksamheten bygger på lokala entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens.

Vi utför gedigna hantverkstjänster som vårdar och skapar fastigheter med ett hållbart yttre skal. Vår vision är att en framtid med vackra, hållbara fastigheter och goda livsmiljöer för människor.

Våra huvudsakliga kunder är fastighetsägare, byggbolag, fastighetsförvaltare, konsulter, bostadsrättsföreningar, stat, kommun och landsting.

Fasadgruppen är ett förvärvsintensivt företag och marknadsledande i branschen. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor och har drygt 2000 anställda. I koncernen ingår bolag från Sverige, Norge, Danmark och Finland. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fasadgruppen är börsnoterat på Nasdaq Stockholm. För mer information se www.fasadgruppen.se