Försäljningschef till bolag inom industridatorer och komponenter

Vi söker för kunds räkning en Försäljningschef som ska utveckla och sätta en framgångsrik säljstrategi och -struktur. Företaget erbjuder komponenter och datorer för industrin till den nordiska marknaden och ingår i en större framgångsrik teknik- och industrikoncern. 

Uppdraget

Som Försäljningschef har du ansvaret för att leda och utveckla säljteamet och affären. Du kommer till en väletablerad verksamhet med ett säljteam på strax under 10 medarbetare med intentionen att rekrytera fler säljare. I uppdraget ska du sätta strategi, säljstruktur och skapa en kultur som främjar tillväxt och ökad lönsamhet för den del av bolaget som arbetar med försäljning av industridatorer och komponenter för direkt applikation utan större anpassningar. Du ingår i ledningsgruppen där ni tillsammans arbetar aktivt för att säkerställa att den omställning och förändringsresa bolaget är inne i blir effektiv och framgångsrik.  

Rollen är placerad i södra Stockholm och du rapporterar till VD i företagsledningen.

Vem är du?

För att lyckas i rollen har du solida försäljnings- och ledarskapsresultat ifrån liknande försäljning samt ett beprövat arbetssätt för att skapa säljstruktur i allt från prospektering till repeat business. Du är trygg i ditt ledarskap och hur man arbetar med förändringsledning, sätter strukturer och driver mot gemensamma mål. Du förstår värdet av att ha en stabil pipe och förmåga att kunna dra fördel av att arbeta med välkända varumärken, orealiserad potential internt och på marknaden liksom att nyttja de resurser som finns att tillgå i hela koncernen.

  • Erfaren som chef: bör ha lett ett säljteam inom B2B i minst 5 år.
  • Erfarenhet från att arbeta med tillväxt och lönsamhet, med solida egna försäljningsresultat.
  • Ha genomfört omställning tidigare och arbetat med förändringsledning.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en ny roll och nyckelposition för en väletablerad verksamhet med gott renommé och välkända varumärken på en marknad med god potential för ytterligare tillväxt. Företaget har sedan 1990-talet verkat inom industrikomponenter och datorer, där man med stor passion och genom pålitlighet tillgodosett kunder inom tillverkande industri framförallt i Sverige. Kunderna återfinns inom branscher såsom tillverkning, logistik, försvar och automation. Idag har man verksamhet även i Danmark och Norge med lokal representation och kontor.

Sedan en tid tillbaka ingår man i en svensk industri- och teknikkoncern som genom sitt ägarskap ger tillgång till kunskap, bolagsöverskridande kunskaper och nätverkande. Företaget har tack vare dessa resurser nu gått in i en omställningsfas där fokus är att skapa tillväxt och lönsamhet. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar företaget med Skoog Stjerna, ansök genom att använda “Ansök nu” nedan. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mary Bjelkemyr på tel 070 733 2819, eller mary@skoogstjerna.se alternativt Ken Skoog på tel 070 444 3880, e-post ken@skoogstjerna.se