HR-chef

Brett och variationsrikt uppdrag i en fantastisk organisation med kompetenta och dedikerade medarbetare!

Som HR-chef på Hjärt-Lungfonden arbetar du nära Generalsekreteraren, operativt och strategiskt, med samtliga HR-frågor. Struktur och ordning finns på plats, här tar du vid och förädlar HR-funktionen i syfte att borga för en stark organisation framåt. Uppskattningsvis lägger du cirka 80% av din tid på operativa HR-frågor och resterande tid på strategiska HR-frågor.

Operativt arbetar du som dagligt stöd till cheferna i sitt ledarskap, bidrar vid rekryteringar och onboarding, upprättar rehabplaner, säkerställer att medarbetarsamtal görs, främjar agila arbetssätt och löpande utveckling av ledarskap och medarbetarskap samt hanterar andra förekommande HR-frågor.

Strategiskt bidrar du till affärsplan och budgetsättning, analyserar kompetensförsörjning med kartläggning och bedömning av kompetensgap samt skapar reskill och upskill-program.

Rollen ingår i ledningsgruppen tillsammans med 6 avdelningschefer. Hela teamet utgörs av ca 75 personer. Kontoret finns i fräscha lokaler i Gamla Stan i centrala Stockholm. Hybridarbete tillämpas. Organisationen omfattas av kollektivavtal.

Din profil

Du har god erfarenhet av att ha arbetat med hela HR-paletten och känner dig trygg med att stötta chefer i både ledarskap och arbetsrättsfrågor. Du bör vara prestigelös och tycka om variationen av ”högt som lågt” eftersom arbetsuppgifterna spänner från affärsplan till introscheman.

Vi erbjuder dig

På Hjärt-Lungfonden blir du en del av ett dedikerat team som brinner för en värld fri från hjärt- och lungsjukdom. Vi har högt renommé internationellt och är backade av en stark styrelse som tror på vårt arbete. Vår arbetsplats helt tobaksfri och vi har förmånliga arbetsvillkor.

Din bakgrund 

  • Minst 8 år som HR-chef i mindre bolag eller HRBP i större bolag.
  • Har arbetat med hela HR-paletten och är väl bevandrad i arbetsrätt, fackliga förhandlingar, rekrytering, konflikthantering och ledarskapsutveckling.
  • Van att arbeta med medarbetare som är seniora och specialister.
  • Har haft hand om lön på något sätt (signerat, avropat).
  • Akademisk examen varav arbetsrätt ingår.

Personliga styrkor

  • Rak kommunikatör i kombination med socialt smidig.
  • Agerar professionellt; tar ansvar och har hög integritet.
  • Gott självledarskap liksom god samarbetsförmåga.
  • Operativt handlingskraftig med förmåga att lyfta blicken till strategiska planer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Hjärt-Lungfonden med Skoog Stjerna. Du är varmt välkommen in med din ansökan till oss bestående av din CV där dina erfarenheter som är relevanta för den här rollen framkommer. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Linhart på tel 0733-700 733 eller Mary Bjelkemyr på tel 0707-33 28 19.

Om Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfondens vision är en värld fri från hjärt- och lungsjukdom. Ingen ska bli lämnad ensam med saknaden efter en mamma, en pappa, ett barn eller en partner. Det är den drömmen vi på Hjärt-Lungfonden kämpar för varje dag. Därför samlar vi in pengar till forskning och arbetar för ökad kunskap om forskningens betydelse. Verksamheten är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag. 2021 delade Hjärt-Lungfonden ut 333 miljoner kronor till vinnande forskning.

Vår organisation grundades redan 1904 under namnet Svenska Nationalföreningen mot Tuberkulos. Då var målet att bekämpa den stora folksjukdomen tuberkulos. Idag arbetar vi för att besegra vår tids största folksjukdomar, hjärt- och lungsjukdomar. År 2024 firar vi 120 år – var med oss och förverkliga vårt jubileumsmål!