Redaktionschef

Vill du leda ett kompetent och kreativt gäng redaktörer på Norstedts Juridik? Har du erfarenhet av att leda redaktionellt produktionsarbete med höga krav på kvalitet?

Då är det läge att läsa vidare;

I rollen som Redaktionschef leder och driver du Norstedts Juridiks arbete kring hela produktionsflödet av författat material. Du spelar en viktig roll i organisationen och verkar för att bibehålla Norstedts Juridiks ledande position som utgivare och leverantör av juridiskt material och tjänster.

Redaktionen du leder i denna roll består av 11 redaktörer som arbetar med författat material såsom lagböcker, lagkommentarer, avhandlingar, handböcker och juridiska kommentarer. Ditt uppdrag i denna tjänst är att leda det operativa arbetet med framtagning och produktion av författat innehåll. Du ansvarar för produktion, leverans, personal och budget. Du arbetar nära förlagets förläggare, produktionspartners och de andra redaktionsavdelningarna med uppdraget att leverera högkvalitativt innehåll till våra kunder, som i huvudsak är jurister. 

Dina ansvarsområden

  • Ansvar för effektiv och kvalitetssäkrad utgivningsprocess från beslut till levererad produkt, tryckt och digitalt
  • Driva standardisering av produktion och processer och samtidigt verka för flexibilitet, kundnytta och författarnöjdhet
  • Ansvar för utveckling och effektivisering av system och verktyg som är knutna till produktion
  • Ansvar för rekrytering av externa redaktörer, samt upprätthålla kvalitet och leverans från dessa
  • Stöd till våra förläggare i produktionsfrågor
  • Personalansvar för gruppen och ledning av självständigt arbetande redaktörer
  • Fullt ansvar för redaktionens budget och kostnader

Vem är du?

Du är en empatisk och relationsskapande person som har hög integritet, är professionell, affärsmässig, strukturerad och självgående. Du är trygg i dig själv och har förmåga att hantera krävande utmaningar och situationer. Som person ser du möjligheter och lösningar, du är positiv till förändring och vågar utmana.

Din bakgrund

  • Akademisk examen och/eller annan relevant utbildning
  • Erfarenhet av att leda produktionsarbete på en redaktion, förlag eller textbearbetning
  • Cirka fem till tio års erfarenhet av att arbeta i en chefsroll med personalansvar

Vi erbjuder dig

En central roll inom Norstedts Juridik där du har ansvar för att leda produktionen av författat material, vilket är hjärtat i det Norstedts Juridik gör. Vi är dessutom ett mycket framgångsrikt företag, med en imponerande historik där stämningen präglas av gemensamma värderingar, ömsesidig respekt och dialog. På Norstedts Juridik ser vi varje medarbetares unika kompetens och värde. Det är vår uppgift att få varje individ att växa och utveckla sina förmågor på bästa sätt. Vi är också fokuserade på att skapa framtidens bästa hybridarbetsplats, därför provar vi just nu en modell där fasta kontorsdagar blandas med valfria dagar där arbete kan ske hemifrån.

Norstedts Juridik är en del av Karnov Group som under den senaste tiden expanderat sin portfölj av tjänster samt marknader man är verksam på, vilket gör att detta är en spännande tid att komma in på Norstedts Juridik då koncernen växer.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Norstedts Juridik med Skoog Stjerna. Du ansöker via Ansök nu-funktionen nedan. Vi ser fram emot att få ta del av din ansökan, bestående av CV och några rader om varför du är rätt för tjänsten. Varmt välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Valter Stjerna på tel 0733-40 09 04 eller Mary Bjelkemyr på tel 0707-33 28 19.

Norstedts Juridik, en del av Karnov Group

Norstedts Juridik är en ledande utgivare och leverantör av juridiska verktyg och tjänster. Våra rötter går nästan 200 år tillbaka i tiden och vår mest klassiska produkt, Sveriges Rikes Lag (den blå lagboken), gavs ut första gången 1861. Vi inledde vår digitala förändringsresa för över 25 år sedan och vår digitala informationstjänst JUNO har idag över 40 000 användare. Sveriges största advokatbyråer, domstolar, myndigheter och kommuner använder JUNO, juristernas eget Google.

Vi har ett brett erbjudande av juridisk fortbildning och är utgivare av lagkommentarer i det Gula respektive Blå biblioteket, Lexino, litteratur i den rödvita serien samt över 100 andra juridiska titlar årligen. Norstedts Juridik är en omtyckt arbetsgivare med mycket bra villkor och höga betyg i våra medarbetarundersökningar. Läs gärna mer om oss på www.nj.se.